Mijn naam is Gert van Hoef. Ik ben nu 24 jaar en vanaf mijn dertiende bespeel ik het orgel. Ik begon het leuk te vinden toen ik mijn opa hoorde improviseren op zijn huisorgel. Met open mond luisterde ik naar al die prachtige klanken. Daarna ben ik al gauw op les gegaan en werd orgelspelen mijn grootste hobby. Het mooiste aan orgelspelen vind ik de passie die ik er in kan leggen, door gebruik te maken van verschillende klanken. Ieder orgel is weer anders, en dat maakt het telkens weer een uitdaging om er mijn creativiteit op los te laten.

In september 2013 begint zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Hij krijgt orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Hij studeert ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini.

Naast zijn Conservatoriumstudie geeft Gert veel orgelconcerten door het gehele land. Ook privé of openbare verjaardags- of jubileumconcerten.
In 2015 gaf hij zijn eerste buitenlandse concerten in Stoke-on-Trent en London.
Gert’s eerste concours vond plaats in Januari 2009 op het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Hij drong door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziek categorie in februari 2009. In juni 2009 vond de aan de finale verbonden CD opname plaats in de St. Maartenskerk in Tiel. De CD werd onder de titel “Finale” gepresenteerd tijdens de Duikenburgse dagen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours.
In juni 2015 won Gert het Govert van Wijn Orgelconcours in de Grote Kerk te Maassluis.