Mijn naam is Myrthe van Hulst en ik ben professioneel celliste. Ik ben aan het conservatorium van Zwolle afgestudeerd en sindsdien treed ik op en geef ik met veel plezier celloles. Het lesgeven doe ik in Harderwijk in mijn eigen lespraktijk en in Apeldoorn bij Kunstcentrum Gigant.
Als uitvoerend celliste houd ik er van om verschillende muziekstijlen te spelen. Ik heb meegewerkt aan vele cd-, dvd-, en tv-opnames en speel in het orkest van Ars Musica. Daarnaast ben ik actief bezig in de kamermuziek met Muzinder, een jong collectief van professionele podiumkunstenaars. Ook begeleid ik koren en heb ik meegespeeld met de band Sela.
Voor mij is het genieten om met verschillende musici te mogen samenwerken! Het is de kunst om samen de muziek zo over te brengen dat mensen geraakt worden. Want muziek is onlosmakelijk verbonden met emotie. En daarom is muziek zo’n krachtig middel om mensen te helpen.