Instrument van Vrede geeft een huiskamerconcert cadeau!

Wie gun jij een GRATIS uniek en persoonlijk concert?

OVER Kim Schutte

Inspirator en manager Instrument van Vrede

Mijn naam is Kim Schutte en ik woon samen met mijn prachtige gezin in Vaassen, een heerlijk dorp op de Veluwe. Na een carrière als leerkracht en orthopedagoge binnen het onderwijs en Stichting Kanjertraining ben ik luisterend naar een diep verlangen dit prachtige bedrijf gestart.

Anderen omschrijven mij als enthousiast, liefdevol, veelzijdig, spiritueel, openhartig, leergierig en intens. Ik ervaar mezelf als een visionair, een inspirator, een persoon met een boodschap, een missie. Ik voel het als mijn missie om mezelf en anderen te helpen her-inneren wie we ten diepste ZIJN.

En dat is precies wat we als musici van Instrument van Vrede doen: we brengen mensen samen voor hartverwarmende muziek bij leven en sterven. Onze muziek brengt vertrouwen en verbinding, bemoedigt, inspireert en geneest. Muziek spreekt de taal van ons hart en helpt ons her-inneren wie we ZIJN. Zodat iedereen voelt: je bent liefde, geliefd, goed dat je er bent, jouw leven heeft zin!

Ik geloof in Liefde, Eenheid en Overvloed. En jij?

Ik word erg blij van alles wat met zingeving en spiritualiteit te maken heeft. Ik hou van diepgaande gesprekken, samen ZIJN en betekenis geven aan alles wat IS maakt me diep gelukkig!

Our deepest fear is not that we are inadequate.

Our deepest fear is that we are powerfull beyond measure.

It’s our light, not our darkness that most frightens us.

We ask ourselves Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?

Actually, who are you not to be?

You are a child of God.

We are all meant to shine, as children do.

We were born to make manifest the glory of God that is within us.

It’s not just in some of us; it’s in everyone.

And as we let our own light shine.

We unconsciously give other people permission to do the same.

As we are liberated from our own fear,

our presence automatically liberates others.

  • – Marianne Williamson –

OVER INSTRUMENT VAN VREDE

Instrument van Vrede is een jong en dynamisch bedrijf. Een uniek en nieuw initiatief van samenwerkende, ervaren musici die breed en flexibel inzetbaar is voor hartverwarmende muziek bij leven en sterven. Wij verzorgen live muziek, van hart tot hart, op betekenisvolle momenten. Dankzij ons unieke concept kunnen we als platform van samenwerkende topmusici inspelen op al uw specifieke wensen. De hoge kwaliteit, de diversiteit (qua instrumenten en muziekstijlen), de bijzondere talenten binnen het team (liedschrijvers, componisten, intuïtieve muzikanten), de op elkaar ingespeelde muzikanten, dat alles samen zorgt ervoor dat we elke keer weer een passend antwoord kunnen geven op iedere muzikale vraag.

We denken graag met u mee!

Onze muziek kenmerkt zich door de intentie waarmee we spelen. We willen graag verbinding, vertrouwen en vrede brengen. Graag vertel ik u in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

OVER DE MUZIKANTEN

Maak kennis met onze bevlogen musici. Bent u op zoek naar live muziek op betekenisvolle momenten, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Trots presenteer ik u het snel groeiende team van muzikanten.

Veel luister- en leesplezier!

Renske Béguin – cello

Renske is professioneel celliste. Ze speelde in vele beroepsorkesten en ze heeft haar eigen lespraktijk. Nu improviseert ze vooral, intuïtief vanuit haar hart. Net als toen ze kind was. In verbinding komt de muziek vanzelf…klanken rond Stilte of vanuit intentie. “Renske’s muziek verstilt en bekrachtigd. Ze speelt met bewustzijn.”

Roger Spees – piano

Roger is meester intuïtief pianist en speelt muziek voor ontspanning, bewustwording en transformatie. “Roger’s muziek is een weerspiegeling van het moment, het is mindful muziek die je in diep contact brengt met jezelf en je in staat stelt daarin te ontspannen.

 

Thieme Schipper – saxofoon

Thieme is een saxofonist die al 2 instrumentale albums heeft gemaakt samen met Nederlandse en Internationale artiesten. Hij werkt in Nederland als freelance muzikant met allerlei soorten bezettingen, van popmuziek met bands of dj’s op feesten en partijen tot en met…

Peter van Essen – viool, piano, zang

Ik ben opgegroeid in een gezin met liefde voor muziek. Mijn beide ouders speelden klassiek piano en mijn vader improviseerde ook graag. Hij was docent aan het conservatorium in Amsterdam. Als kind leerde ik viool en piano spelen en ook het improviseren nam ik al snel over. Mijn spel raakte mensen. Sinds ik na mijn conservatorium-opleiding in Amsterdam begon met optreden, noem ik mijzelf graag “makelaar in ontroerende goederen”.

Maud Wilms – zang, gitaar

Muziek. Van jongs af aan is het voor mij een manier om uiting te geven aan wat ik voel. Ik speel gitaar en ik zing. Mijn gitaar is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn stem. Het één kan niet zonder het ander. Ik hoor van anderen geregeld dat mijn stem en de sfeer in mijn vertolkingen doen denken aan Lori Spee. Ik word zelf graag geïnspireerd door artiesten als Jewel, Sheryl Crow, Coldplay, Venice, Chris de Burgh en Melanie.

Deborah Olieman – zang, piano, viool

Mijn naam is Deborah Olieman en ik ben moeder van twee heerlijke jongetjes van 1 en 4 en daarnaast actief als zangeres en docent. Sinds 2011 geef ik, na mijn vooropleiding conservatorium lichte muziek viool en bachelor klinische psychologie, zangles en vioolles aan huis. Ik geniet van het zien van de ontwikkeling van mijn leerlingen en buitenshuis van het werken met verschillende muzikanten bij optredens in kerken en bij feesten en recepties.

Hanneke Veldhuizen – saxofoon

Mijn naam is Hanneke Veldhuizen en ik ben opgegroeid in een kunstzinnig gezin. Op zevenjarige leeftijd mocht ik een instrument uitkiezen die ik graag wilde bespelen. Het werd de saxofoon. Ik begon op de sopraansaxofoon en mocht al snel spelen bij fanfare orkest ‘Soli Deo Gloria’ Heerde. Na een tijdje wilde ik wat groters en kreeg ik een tenor om te lenen en kocht een alt saxofoon.

Erik Korterink – piano

Geboren op 17 oktober 1992 in Rouveen. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianospelen.
“Muziek maken is voor mij even ontsnappen aan de werkelijkheid, alsof er een hele nieuwe wereld open gaat. Ik geniet er enorm van om samen met anderen muziek te maken en het publiek mee te nemen in ons verhaal. Muziek is zo persoonlijk, voor iedereen anders en divers. De schoonheid van verschillende klanken is een verrijking voor onze hersenen”.

Manuel Sanguino – piano

Manuel Sanguino (1998) werd geboren in de Dominicaanse Republiek, begon op zesjarige leeftijd met saxofoon spelen en twee jaar later met pianolessen. Inmiddels heeft hij vele prijzen op zijn naam staan met zowel saxofoon als piano. In september 2016 is hij begonnen in het eerste jaar van de Bachelor opleiding piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Myrthe van Hulst – cello

Mijn naam is Myrthe van Hulst en ik ben professioneel celliste. Als uitvoerend celliste houd ik er van om verschillende muziekstijlen te spelen. Ik heb meegewerkt aan vele cd-, dvd-, en tv-opnames en speel in het orkest van Ars Musica. Daarnaast ben ik actief bezig in de kamermuziek met Muzinder, een jong collectief van professionele podiumkunstenaars…

zie voor meer info en concertagenda www.myrthevanhulst.nl

Miranda de Vlieger – zang

Miranda de Vlieger (10-06-81) is een veelzijdige zangeres die een krachtige, soulvolle stem weet te combineren met een energieke performance. Ze is getrouwd met drummer & producer Wilkin de Vlieger en samen zijn ze jaren nauw betrokken geweest bij het toonaangevende black gospelkoor Inside Out (samengewerkt met Diana Ross & Stevie Wonder). Op dit moment is zij 1 van de leadzangers van The Psalm Project en zangeres bij de vocal groep Addition die zowel live als in de studio backing koortjes heeft gezongen voor o.a. Nick & Simon.

Coen Koenders – drums en percussie

Drummen greep mij voor het eerst toen ik als kind een leeftijdsgenootje thuis feilloos zag mee drummen met nummers van de Beatles; dat wilde ik ook! Ik ben begonnen met het mezelf aanleren en ben later gaan spelen in verschillende studentenbands waarin we naast covers ook eigen nummers speelden. Ook speelde ik veel in en rondom de kerk, nog steeds, en ben me ook gaan verdiepen in percussie. Ik begeleid graag semi-akoestische combo’s en kleine orkesten met o.a. conga’s en cajon.

Tuna Fleet – band

Wij zijn in 2002 begonnen als band van het thematisch theaterprogramma “Link” in Delft: per avond een nieuw thema waar we nummers bij uitkozen, vooral puttend uit tophits van de afgelopen 40 jaar. Toen dit programma ophield hebben we onze eigen productie “Peter! Geloof, hoop en liefdesliedjes” geschreven dat we inmiddels zo’n 5 jaar opvoeren in verschillende delen van het land.

Gert van Hoef – kerkorgel

Ik ben nu 24 jaar en vanaf mijn dertiende bespeel ik het orgel. Ik begon het leuk te vinden toen ik mijn opa hoorde improviseren op zijn huisorgel. Met open mond luisterde ik naar al die prachtige klanken. Daarna ben ik al gauw op les gegaan en werd orgelspelen mijn grootste hobby. Het mooiste aan orgelspelen vind ik de passie die ik er in kan leggen, door gebruik te maken van verschillende klanken.

jongerenkoor Alemet

Het koor Alemet is een gospelkoor. Het woord ‘gospel’ betekent evangelie en dat is het wat het koor wil doen; het evangelie uitdragen in de wereld en getuigen van Gods grote liefde. Dit doet het koor door medewerking te verlenen aan kerkdiensten. Daarnaast organiseert het koor regelmatig concerten waarin het eigen of bestaande projecten uitvoert. Het koor werkt doelbewust aan zangtechniek en de koorklank.

Cor van Leeuwen – piano

Cor van Leeuwen is organist, pianist en componist en dirigent van kamerorkest D’Accordo en projectkoor Jubilate Deo in Oene.
Cor van Leeuwen studeerde Muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium en is als kerkmusicus (organist, pianist en koordirigent) verbonden aan verschillende kerken in en om Apeldoorn. Hij componeert koormuziek, zowel eenvoudige liederen als grotere cyclische werken, waaronder verschillende cantates en het oratorium De Messias.

Kim Schutte – viool

Mijn naam is Kim Schutte, ik ben initiatiefneemster van Instrument van Vrede en ik bespeel de viool sinds mijn negende. Naast zelf als muzikant te mogen musiceren binnen Instrument van Vrede voel me als manager en muzikantenmakelaar in mijn element en vind het een geweldige uitdaging om elke keer weer een passend antwoord te geven op iedere muzikale vraag die we mogen ontvangen. Lees in mijn BLOGS alles over de visie en missie van het bedrijf dat samengevat is in ons prachtige logo.

Ruben Bekx – contrabas, hang, mbira

Ruben Bekx (1977) studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht.
Hij werkt als multi-instrumentalist (oa. de Hang, de Mbira en de (contra)bas) aan zeer diverse projecten en samenwerkingen.
Hij probeert in zijn muziek juist zoveel mogelijk ruimte te vinden voor dat wat niet beheerst kan worden: de manier waarop klanken blijven hangen, de ontroering die een aloude melodie nog altijd teweegbrengt, de stilte die er tussen de muzieknoten gevonden kan worden. Muziek begint met en bestaat bij de gratie van stilte.

Lunette Saxofoonkwartet

Het Lunette saxofoonkwartet bestaat uit vier jonge meiden die allen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle studeren. Hun gedeelde passie voor muziek is iets wat ze graag tot uiting brengen op het podium. Met hun spel nemen zij de luisteraar mee naar de verhalen van verschillende componisten.

Puck van der Hoeven – sopraan saxofoon, Hanneke Veldhuizen – alt saxofoon, Mairika Barbier – tenor saxofoon, Daphne Wesseling, bariton saxofoon

 

 

Juul Beerda – accordeon, piano

Juul Beerda (1970) is een gepassioneerd muzikant die zich tijdens het spelen altijd inzet het ‘muzikale hart’ van het stuk te vinden en te laten kloppen. Met Ellington als leermeester, zorgt Juul er voor dat u de muziek niet alleen hoort, maar ook voelt.

Juul Beerda is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium (tegenwoordig gehuisvest in Amsterdam). Hij speelde in musicals van o.a. Stage Entertainment (Joop van den Ende Producties) en toerde met tango-orkest Malando door Japan. Nog steeds is hij tijdens grote en kleine theaterproducties en concerten te beluisteren.

Mateo Barbagelata 

I am a Spanish pianist specialised in classic repertory. Currently I am finishing a second master in piano performance at the ArtEZ Conservatoire in Zwolle under the guidance of the international pianist Frank van de Laar. I am a musician who beliefs in the importance of music in nowadays society. From my experience I can assert that classical music provides an extra channel of communication that can be used to express the ineffable and transport both, the listener and the performer, to a different reality which is ruled not by thoughts but by feelings and emotions. In the actual modern society in which everything has a reason to be, I strongly belief in the importance of having a space in which anyone can reconnect with his inner self.

Veronika Simonet – dwarsfluit

Toen Kim Schutte me vertelde over instrument van Vrede werd ik gelijk enthousiast.
Muziek verbindt, maakt contact, je wordt geraakt. Zulke muziek bied ik mensen aan voor verschillende momenten.
Mijn naam is Veronika Simonett Opgegroeid ben ik in Zwitserland, in een muzikaal gezin. Met 6 jaar startte ik met pianospelen en kreeg ik les. Ik begon met klassiek en speelde vaak samen met mijn broers of zussen. Het vierhandig spelen vond ik erg leuk. Daar kon ik in wegdromen en toch in contact blijven. Mijn gevoelens uiten door middel van muziek was en is nog steeds voor mij belangrijk en heel mooi.

Jurrien Zaagman – piano

Mijn naam is Jurrien Zaagman. Ik ben pianist en dirigent; ik arrangeer en componeer.
Tijdens mijn conservatoriumstudie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam heb ik vooral cellisten begeleid. Met een daarvan vormde ik een vast duo. Later heb ik me vooral toegelegd op het begeleiden van zangers. Momenteel ben ik dirigent van diverse koren, (voornamelijk a capella) met licht klassiek tot populair repertoire.

Lies Joosten – harp

Na jaren bedenken en uitvoeren van grote sociaal artistieke projecten, kies ik nu voor het tegenovergestelde: het liefst werk ik in de intimiteit van een huiskamer, zorginstelling of ziekenhuis en maak contact met kwetsbare mensen, met de harpmuziek als middel. Ook speel ik af en toe in een asielzoekerscentrum. Als harpiste stap ik binnen zonder agenda, met mijn intuïtie en ervaring en speel dan voor een persoon of groepje mensen, afstemmend op de situatie, gericht op het welzijn van de ontvanger. Er is weinig taal nodig en er ontstaat steevast een fijne uitwisseling.